• Assartorp Open 2015
    Helgen den 26-27 september gick Assartorp Open av stapeln för sjätte året i rad på Assartorps Golfklubb.

Tävlingen har växt för varje år och detta året var startfältet bättre än någonsin med folk från hela Sverige i startfältet.
    Assartorp Open blivit ett populärt sätt för spelare från hela landet att antingen avsluta säsongen eller förbereda för det stundande kvalet till de Nordiska proffstourerna.
    Spelarna kunde inte ha bättre förutsättningar detta året, strålande höstväder och en bana i toppskick.

Efter lördagens spel var storfavoriten Jens Dantorp från PGA of Sweden National i delad ledning med Jesper Sandborg från Landeryds GK, båda på 68 slag (-4).

Tätt bakom fanns Jonas Gullberg från Rättviks GK på 69 slag (-3) och sedan 7 spelare på 71 slag, bland annat Axel Arinbjarnarson, Söderslätts GK och Philip Jensen, Ljunghusens GK.

Efter 27 hål såg det ut som att Jens Dantorp skulle ta hem segern enkelt, eftersom han då ledde med hela 4 slag över näste man.

En som dock inte hade några planer på att ge bort segern utan kamp var Axel Arinbjarnarson och att Axel dessutom spelade i gruppen framför ledarbollen och därför kunde smyga lite under ”radarn” gjorde det hela mer spännande.
    Axel var 5 slag bakom Jens med 9 hål kvar att spela, men efter två eagles och två birdies på de sista 9 hålen och 65 slag totalt (tangerat banrekord) hade Axel satt sig i en ypperlig position på -8.

Med ett hål kvar att spela var Dantorp 7 under par och behövde således en birdie för att tvinga fram ett särspel. När allt kom till kritan stod Jens med en 3m putt för birdie, som tyvärr slank precis förbi.

Vinnare blev alltså Axel Arinbjarnarson från Söderslätts Golfklubb! Bästa Assartorpare blev Christoffer Sajland med resultaten 75-79.

Slutresultat:

Plac.                     Namn                                               Golfklubb                                         Rondres.             Tot.res

1                           Axel Arinbjarnarson                      Söderslätts Golfklubb                    71-65                  136

2                           Jens Dantorp                                   PGA of Sweden National               68-69                  137

3                           Philip Jensen (am)                         Ljunghusens Golfklubb                 71-68                  139

4                           Philip Eriksson                                Hallstaviks Golfklubb                     73-69                  142

4                           Mark Larsson                                  Trelleborgs Golfklubb                   71-71                  142

4                           Christoffer Pålsson (am)               Landskrona Golfklubb                   71-71                  142

4                           Oscar Backrud (am)                       Wäsby Golfklubb                            71-71                  142

4                           Jesper Sandborg                            Landeryds Golfklubb                     68-74                  142

4                           Nicklas Glans                                   Borås Golfklubb                              72-70                  142

4                           Fredrik From                                   Barsbäck Golf & Country Club     73-69                  142